155 1.8 8V нещо спря да духа....на дисплея всичко показва,обаче не духа...спекал ли е или има още нещо..??къде се намира точно,за да го разглабям..?
Известие
Collapse
No announcement yet.
не ми работи вентилатора на парното??
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от oitz69 Покажи съобщение155 1.8 8V нещо спря да духа....на дисплея всичко показва,обаче не духа...спекал ли е или има още нещо..??къде се намира точно,за да го разглабям..?
Comment
-
Моторчето е под жабката - куцото е да се навреш отдолу, за да провериш буксите и дали изобщо стига "+" до него - при мен това беше проблема, и се реши с пускане на допълнителен кабел (задължително с отделен бушон) до моторчето.
Иначе не е лошо наистина да се ползва търсачката първо !
Comment
-
Първоначално публикувано от oitz69 Покажи съобщениемерси много на всички,значи само 1 забележка-като казвате "датчик",обяснявайте кой точно и къде се намира...Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от oitz69 Покажи съобщениемерси много на всички,значи само 1 забележка-като казвате "датчик",обяснявайте кой точно и къде се намира...
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеИмам предвид датчиците за температурата - единият трябва да е отвън, на огледалото, а другия не знам къде е. На дедрата ми беше отишъл външния и заради това парното и климатика се включваха и изключваха когато си искат. Като го смених, заспа.Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 16:16.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Именно за това казах да се провери самото моторче и управлението му. Моят проблем беше абсолютно същия, а причината беше липса на "+" към моторчето - не от блока му за управление, а тотално. Затова подсказах и решението
Comment
-
Ами колега провери наистина под жабката, таме вентилатора и е завинтен като капачка на буркан... като се наведеш и го огледаш ще видиш и чоповете му. Свали го и му подай директно захранване да видиш дали върти и как върти, а след това ако нее от него измери кабелите дали подават напрежение. Цялата процедура е 10-15 минути
.
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
баси проблемите съ създадох с тоя вентилатор...мерихме,замервахме и се оказа,че няма плюс от релето към вентилатора,ок,няма проблем..режа кабела,прекарвам нов)вентилатора работи на 6..оттам тръгвам доволен до нас..спирам...вдигам десен прозорец,вдигам моя..не ще..няма ток...аааа,ужас,оттам обратно...махай пак блока с бушоните,свързвай кабела наново и така...е стана в края на краищата
)та да знаете..червения кабел който захранва от релето до вентилатора,захранва и ляв прозорец
)..мерси на всички които писаха в темата
Last edited by oitz69; d.m.y г., 18:46.
Comment
-
...а ако някой успее да каже този досаден "+" къде точно по трасето се губи, ще го черпя една бира. Аз си играх преди време два дена ( събота + неделя ) и разколачих почти цялото табло, за да проследя въпросния кабел и така и не намерих проблема. Естествено и аз подходих радикално и си пуснах друг кабел за "+" към моторчето, но така си и остана в мен да ме гложди този проблем...AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение...а ако някой успее да каже този досаден "+" къде точно по трасето се губи, ще го черпя една бира. Аз си играх преди време два дена ( събота + неделя ) и разколачих почти цялото табло, за да проследя въпросния кабел и така и не намерих проблема. Естествено и аз подходих радикално и си пуснах друг кабел за "+" към моторчето, но така си и остана в мен да ме гложди този проблем...
P.S. Ако има някакво значение, преди да ми откаже моторчето напълно, забелязах че в сравнение с други климатроници, моя духаше доста по-слабо ... почти на 1/2 на мощността, която има сега (и която е нормалната).
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеАз бях в специализиран сервиз за авто-климатици. Момчетата там се заеха много сериозно с проблема, и след 4 часа разглобяване на табла и панели, и проследяване на кабелчета, се отказаха. Пуснаха ми отделен кабел със самостоятелен бушон, но така и никой не разбра къде е проблема. И понеже всичко вече работи на 6, не се и замислям повече.
P.S. Ако има някакво значение, преди да ми откаже моторчето напълно, забелязах че в сравнение с други климатроници, моя духаше доста по-слабо ... почти на 1/2 на мощността, която има сега (и която е нормалната).
Comment
Comment